dimarts, 20 de març del 2018

LA BATALLA FINAL DEL RAGNARÖK


En la mitologia nòrdica, el Ragnarök és la batalla de la fi del món, al destí del qual no poden escapar ni homes ni déus, representa la destrucció d'Asgard i la renovació del món.
La batalla de Ragnarök és, doncs, el cataclisme final que ha de destruir el món i els déus.
Després de terribles hiverns, arribarà una guerra universal i el déu Loki i el seu fill Fenrir el llop, navegaran amb l'exèrcit dels morts fins a la batalla final, en la que Fenrir s'empassarà el sol i matarà Odín; Thor matarà la Serp del Món, però morirà enverinat; tots els déus moriran.

Finalment, Surt, guardià del foc de Muspellheim des de l'nici dels temps l'alliberarà i destruirà el món amb les seves flames. Després de la destrucció sorgirà un nou món. Només sobreviuran els fills d'Odín, els fills de Thor i els déus Balder i Hod tornaran a la vida. Elloss'asseuran en la nova terra i parlaran del món passat; sobre l'herba trobaran les peces dels escacs d'or dels déus. Dos humans, Lif i Liftharsir,se salvaran i repoblaran la terra.

Aquesta batalla enfrontarà els déus Aesir, dirigits per Odín, amb el suport dels guerrers morts en combat, amb els gegants de gel i a Loki (el déu del foc), així com a diversos monstres entre els quals hi ha el llop Fenrir i la serp Jörmungand (Serp del Món)que rebran l'ajut dels morts indignes de la deessa Hel (deessa dels infierns).

Es produiran violentes batalles que enfrontaran Odin i Fenrir,; Thor contra Jörmungand i  Loki contra Heimdall. La resta de déus i gegants també moriran en combat, però les seves batalles no seran tan recordades. 
Entre els déus que sobreviuran hi haurà els fills d'Odin (Vidar, Valdi i Hœnir) i els fills de Thor (Modi i Magni), que heretaran el seu martell.
Només dos humans, Lif i Lifthaisir, que al principi de la batalla trobaran refugi en l'arbre sagrat Yggdrasil, sobreviuran. Després de la batalla de Ragnarök, tornaran al nou món i el reconstruiran, restablint també un nou origen humà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada